MIXD architecture & art

Uilebomen 66 Den Haag

Opnamestudio, bewonersorganisatie, ontwerpburo

Opdrachtgever
Gemeente Den Haag, OCW Panden
Opdracht
Interieurontwerp

Het voormalige schoolgebouw aan de Uilebomen was onderdeel van het gemeentelijk vastgoed met culturele bestemming. De vraag om het pand te herbestemmen ten behoeve van een opnamestudio voor de Haagse band ‘Splendid’, een grafisch ontwerpbureau en een kantoor- en vergaderfaciliteit voor een bewoners-organisatie is door MIXD samen met Insitu architecten beantwoord met een kwantitatief onderzoek.

Het opgestelde programma overschreed het beschikbare vloeroppervlak aanzienlijk. Daarbij, de te verwachte trillingen van de opnamestudio vereiste demping of complete ontkoppeling van de andere gebouwdelen. In eerste instantie is gezocht naar mogelijkheden om inpandig m2 te winnen.

Voor het realiseren van de opnamestudio is daarom voor sloop van de bestaande vloer gekozen die de hoge kruipruimte open legde. Een meter lager is de nieuwe vloer aangebracht, gesteund op een eigen, nieuwe boorpaalfundering. Door de verkregen extra hoogte was tevens mogelijk om onder de ‘regieruimte’ een plek voor solisten of versterkers te creëren.

In goed overleg met Splendid zijn de optimale voorwaarden bepaald en is het zelfs gelukt om daglicht in deze opnamestudio te brengen. In de ontwerpstudio is extra ruimte gecreëerd door het aanbrengen van een nieuwe tussenverdieping en licht binnen gebracht door nieuwe gevelopeningen te maken.

Naast het voldoen aan de technische uitdagingen is in dit ontwerp bereikt dat de architectuur van het oorspronkelijke pand is gerevitaliseerd, door de oorzaak van bouwfysische klachten op te sporen en te verhelpen, door meer daglicht en heldere kleuren te introduceren, door zorgvuldige detaillering en door optimaal gebruik te faciliteren.

De bouwdirectie heeft MIXD gevoerd. Dit project ontving steun van de EU.

Partners
Insitu Architecten Iris Schutten (ontwerp)
Bureau Beekink (installatie-advies)
Bureau Corsmit (constructie-advies)
Kozel Bouw (aannemer)

Fotocredits
Koen van Domburg

  • 001.jpg
  • 002.jpg
  • 003.JPG
  • 004.JPG
  • 005.JPG
  • 006.jpg
illustratie
  • project 16
pause play
/