MIXD architecture & art

Willem Dreespark Den Haag

Creatieve industrie

Opdrachtgever
Gemeente Den Haag
Opdracht
Herontwerp gevel & verhogen energieprestatie

De voormalige technische school aan het Willem Dreespark 312 is in gebruik als werkruimte voor kunstenaars en als tentoonstellingsruimte. De bestaande gevel is onder andere opgebouwd uit asbestbeplating, enkele beglazing en verkeert in slechte staat.

MIXD is gevraagd om de herbestemming te begeleiden (brandveiligheid, energie-prestatie) en een herontwerp te maken voor de gevel. Ook wordt een asbest-sanering uitgevoerd. De gebouwdelen zullen veel meer dan voorheen zich als een geheel presenteren en het glasoppervlak wordt iets verkleind.

Vanwege de ligging aan het water en bijhorende spiegeling zijn de verticale elementen gearticuleerd in vorm en kleur. Voor de gesloten delen van de faƧade wordt bij aansluiting op maaiveld eternit gebruikt en voor het overige afvalhout, afkomstig van haspels van de kabelfabriek in Delft. Met restwarmte en zonder conserverende chemicaliƫn worden deze vurenhouten delen verduurzaamd. De kunstenaars hebben zelf de demontage van de haspels verricht en worden zo bij hun pand betrokken.

MIXD heeft de bouwvergunning verzorgd, de aanbesteding voorbereid en de opdracht is inmiddels verstrekt zodat de werkzaamheden in 2020 zullen starten. MIXD verricht ook de bouwdirectie.

Partners
Michael Doocey (vuren gevelmateriaal)
D.C. van den Boogaard (aannemer)
Ontwerpburo van der Vlugt(installatie-advies)
ZRI (brandveiligheids-advies)

  • kade_pers_00.jpg
  • kade_pers_02.jpg
  • VO_boekje4.jpg
illustratie
  • project 49
  • project 42
pause play
/