MIXD architecture & art

Koorenhuis

herontwerp van de entree

opdrachtgever: OCW vastgoed Den Haag

Dit rijksmonument is succesvol herbestemd door Mart van Schijndel in 1992.
De entree echter hinderde gebruik, het nieuwe ontwerp lost de problemen op die gebruikers signaleerden: slechte toegankelijkheid, energieverlies en onoverzichtelijkheid. Door introductie van automatische deuren en meer glas is er meer transparantie, gebruiksgemak voor minder validen en een heldere ervaring van de monumentale ruimte, inclusief balkenplafond, gerealiseerd.

Het glas biedt bovendien ruimte om de grafische identiteitsdragers (logo) van het Koorenhuis aan te brengen. In goed overleg heeft ontwerpburo Sin de huisstijl in de architectuur ge´ntegreerd.

  • 01.jpg
  • 02.jpg
illustratie
  • project 34
pause play
/