MIXD architecture & art

MIXD

In de studio's van MIXD architecture & art worden sinds 2002 architectenwerkzaamheden, culturele initiatieven en onderzoeken uitgevoerd.
Het doel om bij te dragen aan de culturele infrastructuur heeft geleid tot realisatie van hedendaagse ontwerpen voor zowel culturele, private als maatschappelijk/ commerciële opdrachtgevers.
Het culturele domein is sinds de oprichting een belangrijke factor gebleven als programmatisch onderwerp.
Architectonische projecten vertrekken vanuit een goede inventarisatie en onderzoek. In het architectonische ontwerpproces botsen cultureel-sociale waarden met de wetten van harde fysica in een ruimte gedefinieerd door financiële-, ecologische-, technische grenzen en wetgeving.
MIXD verzorgd een projectvisie in een gestructureerd proces waarbij de BIM* methode ondersteunend is. Dit schept vrijheid voor een experimentele weg naar het eindresultaat en flexibiliteit voor gewenste aanpassingen tijdens het proces binnen de gestelde grenzen.
Wanneer nodig kunnen partners uit ons netwerk bijdragen met specifieke kennis.
Alle fasen in het ontwerpproces worden doorgaans afgenomen. Na de presentatie van visie en ontwerp heeft een project goed management nodig om te worden gerealiseerd zoals bedoeld is. MIXD verzorgd dat desgewenst ook met toewijding en ervaring.
Ervaring met de realisatie van stedelijke programma's, variërend van geluidstudio tot herbestemming van het Shell pand Maakhaven, een business-center voor het nieuwe werken (ZZP) tot het ontwerpen van nieuwe-, of herontwerpen van bestaande woningen hebben tot de gewenste kennis, ervaring en gevoel voor een breed scala aan programma's geleid.

*Sinds 1998 is ervaring opgedaan met 'Building Information Model' software. Op dit moment werkt MIXD o.a. met Archicad en bijbehorende app BimX.

illustratie